Niste edini

Niste edini

Skrb za bližnjo osebo s sladkorno boleznijo je lahko tako umsko kot telesno izčrpavajoča. Tudi kot negovalec/skrbnik potrebujete skrb in podporo. Zato je pomembno, da kot skrbnik ne zanemarite skrbi zase. To vam bo pomagalo, da boste v večjo oporo svoji bližnji osebi s sladkorno boleznijo tipa 2.1

Ne počutite se krive, če vaša bližnja oseba doživlja nihanja v krvnem sladkorju. To ne pomeni, da se ne trudite dovolj – obstaja veliko razlogov, zakaj prihaja do nihanja krvnega sladkorja. Zapomnite si, da se lahko telo in sladkorna bolezen vaše bližnje osebe spreminjata skozi čas in da so včasih potrebne tudi spremembe zdravil, da se doseže stabilno raven krvnega sladkorja.

Pomembno je, da si zapomnite, da niste edini. Veliko negovalcev se počuti tako kot vi; pogovor z zdravstvenim delavcem vam lahko pomaga.

Prenesite si vprašalnik za sladkorno bolezen, ki vam lahko ponudi informacije za pogovor z zdravstvenim delavcem o vaši bližnji osebi.

1. Calentine L. Life with diabetes: caregiver happiness 23.03.14: http://diabetes.sanofi.us/caregiver-happiness/. Datum dostopa: 24. 9. 2015.